Netopýři se vrátili z celostátního kola ZVAS

O víkendu 21. – 23. září 2018 se uskutečnilo celostátní kolo Závodu vlčat a světlušek, které se letos konalo v Kostelci nad Černými lesy. Závodu se zúčastnilo 16 hlídek světlušek a 15 hlídek vlčat. Mezi soutěžící z řad vlčat se poprvé dostala i družina z našeho střediska, a to Netopýři z Holubova. Jak si závod užili se můžete dočíst níže, jde o zápis z družinové kroniky Netopýrů, a pokud byste se chtěli o závodu dozvědět více podrobností či prohlédnout si více fotek, navštivte oficiální stránku závodu.

Celostátní kolo Závodu vlčat a světlušek očima jednoho z účastníků:

„Jak jsme vyhráli krajské kolo, tak jsme jeli na republiku. Když jsme se dostali na vlakové nástupiště, tak jsme zjistili, že vlak má 10ti minutové zpoždění a tak jsme jeli autem na vlakové nástupiště a tam jsme nasedli na rychlík a jeli k Praze. Ale Keke nezarezervovali kupéčka, takže jsme říkali, že pojede na drezíně. Když jsme dojeli k Praze, tak jsme nastoupili na vlak a tím jsme jeli od Prahy. A tam jsme jeli autobusem až do Kostelce nad Černými lesy.”

,,Pak jsme se seznámili s tématem. Téma bylo: Eldorádo. Pak nás ráno odvezli na přírodní koupaliště Vyžlovka. Tam jsme dělali výplňkové aktivity a to byl lanový park, střelba lukem a vzduchovkou a výroba placek. Za doprovod jsme měli Smrka. Pak jsme přeplavili koupaliště a šli jsme na plnění úkolů. Byli jsme osmý. Pak byla velká hostina.

Vzpomínka: Jak jsme dělali výplňkové aktivity, tak jsme si hráli s takovým bílo-černým pejskem a tomu když jsme hodili klacík na břeh, tak si sedl a když do vody, tak pro něj pelášil… Byl to velice pěkný pes, byl bílo-černý.”